Algi -Spirulina Max to algi, które zadbają o Twój układ odpornościowy

Omega 3 Concentrate spirulina Chrząstka rekina - Shark Aid spirulina Spirulina Max spirulina Spirulina Chlorella Plus - Nowość

 


Spirulina Max

chrząstka rekina_najtaniej

Aby zobaczyć cenę "kliknikj" Zamawiam

spirulinaCodzienna porcja spiruliny to zdrowy wybór.

Produkt o działaniu wzmacniającym organizm i pobudzającym system immunologiczny. Zawiera niebieskozielone algi, bogate w wiele witamin, składników mineralnych i wszystkie niezbędne aminokwasy. Szczególnie polecany jako istotny składnik diety wegetariańskiej.

Proste, zawierające chlorofil organizmy roślinne. W krajach azjatyckich są powszechnie używane od tysiącleci, głównie jako lek lub produkt spożywczy, często wykorzystywany w codziennej diecie.

W Europie i Stanach Zjednoczonych dopiero od niedawna zyskują popularność. Stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice.

Glony, do których należą m.in. niebieskozielona Spirulina, zawierają wiele czynnych związków, niezbędnych do wzrostu i regeneracji komórek. Duża zawartość pełnowartościowego białka (ok. 60-70%) czyni z nich cenny dodatek do diet wegetariańskich. Niedobór białka w pokarmach może doprowadzić do zahamowania rozwoju fizycznego i intelektualnego oraz zmniejszenia odporności na choroby zakaźne.

Kolejnym atutem glonów jest prawie kompletny zestaw witamin i składników mineralnych. Te proste rośliny zawierają m.in. wszystkie witaminy z grupy B, w tym witaminę B12, (co czyni glony jeszcze cenniejszym pokarmem dla wegetarian), beta-karoten, zeaksantynę, witaminy C, E oraz K.

To naturalne źródło dobrze przyswajalnego przez organizm żelaza, potasu, wapnia, siarki, jodu oraz pierwiastków śladowych, takich jak mangan, cynk i krzem.
Duża zawartość składników mineralnych niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo - zasadową.

Spirulina posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn.
Glony oferują nam także inne korzyści zdrowotne. W dużych ilościach znajdują się w nich kwasy nukleinowe ( RNA- DNA ), kwas linolenowy oraz chlorofil. Ten ostatni związek często nazywa się "skoncentrowaną siłą słońca". Oczyszcza organizm ze zbędnych produktów przemiany materii, wspomaga pracę serca, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, jest skutecznym środkiem przyspieszającym gojenie ran i wrzodów.
Spirulina pobudza mechanizmy naprawcze już uszkodzonego DNA, co ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce nowotworów.
Algi wzmacniają system immunologiczny, stanowią naturalną i bezpieczną broń, pomagając nam zwalczyć wirusy i bakterie.
Podejmowane są próby wspomagania leczenia otyłości, a także cukrzycy przy pomocy diety bogatej w algi. Stwierdzono, że niebieskozielona Spirulina zawiera rozmaite związki chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą stabilizować poziom glukozy we krwi.

 

Stosowanie Spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu.

Opakowanie zawiera 60 tabletek.

1 kapsułak zawiera:
Spirulina (alga) 500 mg

Sposób użycia: 2-4 tabetki dziennie lub według zaleceń. 

1

 

Doświadczenia i opinie klubowiczów

Spirulina pobudza mechanizmy naprawcze już uszkodzonego DNA, co ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce nowotworów. Jej właściwości przeciwnowotworowe zostały potwierdzone, zwłaszcza w odniesieniu do nowotworów jamy ustnej i wątroby. O spirulinie powinni pamiętać nie tylko chorzy, ale i te osoby, które chcą zachować młodość na długie lata. Stosowanie spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu. Dzięki zawartej fenyloalaninie, zmniejsza uczucie głodu, co ma niebagatelne znaczenie dla utrzymania pięknej, szczupłej sylwetki. Wysoka koncentracja kwasów nukleinowych (DNA i RNA) oraz białek, przyczynia się do odmładzania komórek, tak więc spirulina jest cudowną alternatywą dla drogich środków kosmetycznych. Nasza skóra stopniowo uwalnia się od zmarszczek, odzyskuje piękny koloryt typowy dla młodego wieku.To tylko niektóre z walorów spiruliny. Do tej pory naukowcy zidentyfikowali w algach ok. 2000 związków niezwykle korzystnych dla ludzkiego zdrowia. Dzięki temu bogactwu, jej stosowanie jest polecane wszystkim osobom, które chcą cieszyć się długim i atywnym życiem."

Grażyna Hołda (SM)

CaliNews Styczeń 2004

 

Skarby Inków

Bernal Díaz del Castillo, jeden z żołnierzy wojsk Corteza, podbijającego imperium Azteków w 1521 r., napisał: "Małe bułeczki przygotowane z zielonkawej masy, smakiem podobne do sera. Miejscowi zbierają składniki z jeziora, by zrobić z nich chleb". Algi zbierane z jeziora, nazywanego Texcoco, suszono i w takiej postaci sprzedawano na targu w Tenochtitlan (dzisiejsze Mexico City). Parę lat później, słynny duchowny - Bernardino de Sahagún napisał: "O pewnych porach roku, z meksykańskich jezior zbiera się miękki materiał o kolorze błekitno-zielonym, z którego robi się chleb lub jada się go na ciepło". Tubylcy nazwali go tecuitlalt. Podobnego odkrycia dokonał także pewien Francuz - Dangeard, w menu plemiona Kenmbu mieszkającego w Afryce w pobliżu jeziora Czad. Plemię to robiło bułki z pozostał ości w sadzawkach, wysuszonych przez słońce, które nazywali dihe. Dangeard zbadał składniki dihe i stwierdził, że są to zielone algi. W latach 1964-65, botanik - Jean Leonard uczestniczył w ekspedycji wiodącej przez Saharę, podczas której zaskoczony napisał: "Specyficzny, zielonkawy materiał, podobny do ciastka". Leonard i jego współpracownik - Cómpere potwierdzili odkrycia Dangeard'a, co zapoczątkowało naukowe badania nad zielonymi algami."

CF Europe

CaliNews Styczeń 2004