Sok Noni orginalny - Preparaty wzmacniające układ odpornościowy

Immunaid na odporność Bee Power na odporność Virago noni Sok Noni

 wzmocnienie odporności

Naukowe wytłumaczenie działania NONI >>>

Mamy do wyboru wiele soków z NONI na rynku ale prawie wszystkie to soki pasteryzowane. Pasteryzacja zabija najważenijsze składniki owocu - szczególnie enzymy. Nie daj się wciągnąć w pułapkę nieuczciwej reklamy i nie kupuj soku mniej wartościowego.

 

noni na rakaSok Noni - Polinesian NONI

 

sok noniorginalny

Współczesna medycyna może poszczycić się wieloma osiągnięciami, które często przekraczają nasze najśmielsze wyobrażenia. Ale czy te fakty spowodowały, że mniej chorujemy i mniej cierpimy? Niestety nie.

Jak więc skutecznie zadbać o swoje zdrowie? Odpowiedź jest prosta. Należy żyć zgodnie z naturą.  Lekceważenie tej zasady, musi wcześniej czy później doprowadzić do cierpień.

Dlaczego wybrać właśnie ten Sok Polinesian Noni z wielu innych oferowanych na rynku ?
Bo ten sok NIE JESTPASTERYZOWANY -  Tylko Liofilizowany i nie wierz w różne teorie, które wymyślają niektórzy dystrybutorzy na potrzeby marketingowe >>>.
Produkty liofilizowane nie zawieraja sztucznych barwników ani aromatów poniewaz nie ma takiej potrzeby.Produkt Liofilizowany zachowuje tak wiele składników wykorzystywanych w medycynienaturalnej, które ginąpodczaspasteryzacji / szczególnie enzymy / że aż trudno w to uwierzyć.
Wlaściwości produktów liofilizowanych to: naturalny smak, kolor i aromat, niezmieniona wartość odżywcza i biochemiczna w stosunku do surowca /... /Opisane w dalszej części serwisu udokumentowane dowody tylko to potwierdzają i pozwolą dokonać właściwego wyboru.

Sok Noni - sok niepasteryzowany

sok noni

Zawarte w Noni naturalne składniki lecznicze min. damnacanthal, kseronina, prokseronina i prokserogenaza, mają bardzo silne działanie zapobiegające nowotworom i potrafią nawet spowolnić wzrost już istniejących guzów !!!

..."Skladniki Noni wyzwalają liczne potencjaly ludzkiego organizmu do samoleczenia, poniewaz zwracają sie do istoty procesu leczniczego - do poziomu komórkowego. A zatem, Noni jest korzystna dla wszystkich ludzi, mlodych i starszych, zarówno zdrowych, jak i chorych."

prof. dr nauk med. Valeria Sedlak-Vadoc

Naukowe wytłumaczenie działania NONI >>>

Osoby, które spróbowały wyciągu z Noni stwierdziły, że owoc ten potrafi czynić cuda.
Coraz więcej przedstawicieli współczesnej medycyny zaczyna uważać ją za jedno z najważniejszych odkryć ostatnich lat.

Odkrycie Noni – szczególnie w naszych czasach, w obliczu zwiększającej się ciągle liczby zachorowań na raka, na cukrzycę, rozwoju nowych wirusów i bakterii, które poprzez nierozsądne stosowanie antybiotyków stały się oporne na dostępne chemiczne lekarstwa – jest ważnym krokiem do całościowego uzdrowienia ciężkich i często śmiertelnych chorób.

 


Noni jest najbardziej wielostronnym środkiem, którego składniki działają; antybakteryjnie, przeciwbólowo, antytoksycznie, przeciwzapalnie, przeczyszczająco, uspokajająco, usuwa nadmierny śluz, przywraca gładkość skóry, reguluje menstruację, poprawia dotlenienie tkanek, zmniejsza ryzyko zawału serca i udaru mózgu, reguluje cykl snu, zmniejsza dolegliwości alergiczne, wzmacnia cały organizm i obniża wysokie ciśnienie krwi.

Noni dostarcza człowiekowi nowych zapasów energii, wzmacnia system odpornościowy, reguluje życie emocjonalne, łagodzi depresje i zwalcza bóle.
Międzynarodowe badania wykazały, że dawki pobieranych leków mogą być zmniejszane, jeżeli jednocześnie zażywane jest Noni.

Stosując Noni poprawia się skuteczność pobieranych leków oraz chemio i radioterapii !!! Występująca min., w Noni kseronina poprawia u mężczyzn działanie prostaty, zmniejszając nocne ciśnienie na pęcherz.
Do dzisiaj znaleziono w Noni ponad 95 różnych składników, począwszy od żelaza, które poprawia transport tlenu do każdej komórki, poprzez miedź i magnez aż do olbrzymiej zawartości witaminy C i A.
Sok z Noni jest bardzo pomocny przy leczeniu nabrzmiałych artretycznych stawów i łagodzeniu związanego z tym bólu, ponieważ poprawia przemianę materii i intensyfikuje w ten sposób procesy enzymatyczne. Dzięki temu usuwane są z chorych stawów szkodliwe osady proteinowe.

W organizmie zdrowego człowieka, umiera w ciągu sekundy i zastępowane jest przez nowe ok. dziesięć milionów komórek. Trudno jest sobie wyobrazić ten proces. Jednak w tak skomplikowanym procesie w każdej chwili może dojść do„przekłamań”. Zdrowy organizm i silny układ odpornościowy szybko jest wstanie odkryć i naprawić tę niedoskonałość. W chorym i słabym organizmie te złe procesy zaczynają biec jeszcze szybciej, inne zwalniają tempo albo całkowicie ustają.
Dzięki nieprawdopodobnej zawartości enzymów Polinesian Noni jest wstanie wywrzeć dodatni wpływ na olbrzymią liczbę różnego rodzaju dolegliwości i chorób.

Dr Maria Odegbaro napisała: „każdego dnia od naszych pacjentów otrzymujemy sygnały, że Noni cudownie działa na ich problemy ze zdrowiem.

Również osoby zdrowe powinny stosować Noni profilaktycznie.

 

Jak skutecznie działa
PRAWDZIWY SOK NONI

Wyniki badań doktora Neila Salomona
Opublikowane min. W książce pt. „NONI owoc zdrowia”

 

 

Dolegliwości

Alergie
Oznaki starcze
Artretyzm
Drogi oddechowe
Nowotwory
Depresje
Cukrzyca typ 1 i 2
Trawienie
Niedobór energii
Rozkojarzone myślenie
Choroby serca
Nadciśnienie
Choroby nerek
Jasność myślenia
Niedorozwój mięśni
Otyłość
Bole, również głowy
Życie seksualne
Bezsenność
Nałóg nikotynowy
Stres
Wylew krwi do mózgu
Samopoczucie
Ogólna sprawność

 

Ilość badanych osób

948
148
719
2 854
889
807
2 773
1 593
8 327
373
1 123
938
2 372
2 983
816
2 841
4 231
1 608
1 231
452
4 113
1 019
4 561
7 931

 

Poprawa zdrowia w %

84 %
78 %
81 %
77 %
65 %
77 %
84 %
89 %
92 %
88 %
80 %
85 %
67 %
72 %
71 %
75 %
88 %
87 %
73 %
58 %
72 %
57 %
80 %
91 %

 

Opracowano na podstawie materiałów Cali Vita i książki pt. „Noni owoc zdrowia. Wspaniała roślina i jej 101 medycznych zastosowań ”.

 

 

..."Pomimo ostatnich postępów w leczeniu nowotworów, Polinesian Noni oferuje realną i uzupełniającą terapie, która może pomóc zwalczyć raka i zmniejszyć działania niepożądane klasycznego leczenia, takiego jak np. chemioterapia.
Organizm dysponuje różnymi komórkami immunologicznymi i substancjami, takimi jak np. interferon, tlenek azotu czy naturalni zabójcy, które skutecznie wyszukują i niszczą komórki nowotworowe. Badania doktora Solomona, przeprowadzone z udziałem ponad 10 000 konsumentów Noni, przyniosły następujące wyniki: blisko 2/3 tych osób, przyjmujących Noni z powodu raka stwierdziło albo zmniejszenie objawów choroby, albo złagodzenie działań niepożądanych, wynikających z klasycznego leczenia.

Istnieje olbrzymia ilość danych wskazujących, że rygorystyczna dieta, suplementy żywieniowe, ćwiczenia, terapie przeciwstresowe i inne sposoby leczenia mogą mieć niezwykle pozytywną siłę przeciwnowotworową. Istnieje też przekonanie, że pacjenci z chorobą nowotworową, łącząc Noni ze zdrowym stylem życia, mogą odnieść z tego dużą korzyść.

Podsumowując: biorąc pod uwagę wyniki dostępnych badań - dobrą dietę i pozytywne myślenie powinno połączyć się z przyjmowaniem odpowiednich ilości prokseroniny - np. w postaci Noni . Końcowym efektem będzie lepsza jakość i długość trwania życia. A to wymaga tylko odrobinę ciekawości i chęci do poeksperymentowania. Wynik będzie znacznie większy od oczekiwanego .

Warto spróbować. Być może Twoja historia będzie następną, odnalezioną w książce o zdrowiu, szczęściu i życiu pełnym sukcesów. Powodzenia!

Tłumaczenie:
Lek. med. Małgorzata Miktus

 

Dawkowanie soku Noni: dorośli - 30 ml 1-3 x dziennie w zależności od potrzeb i choroby. Dzieci do 16 lat – połowę dawki dla dorosłych. Ważne, aby pierwsza dawka była rano ok. 30 min. przed śniadaniem a następne w południe i wieczorem w miarę na pusty żołądek.
Profilaktycznie 30 ml 1 x dziennie rano, 30 min. przed śniadaniem.

Uwaga:

Polinesian Noni z Firmy Cali Vita  to sok niepasteryzowany / tylko liofilizowany /, sok z owoców Noni, gwarantujący najwyższą jakość / produkowany zgodnie z najwyższymi normami GMP i FDA/. Taka produkcja pozwala nie tylko na zachowanie najskuteczniejszych właściwości owoców / np. enzymów /, które giną w czasie pasteryzacji ale zapewnia nam 100 % bezpieczeństwa wszystkich produktów !!!     

Można pisać wiele i używać różnych wyszukanych słów i wielu argumentów, których często przeciętny czytelnik szukający pomocy nie jest wstanie zrozumieć.

Jak więc wybrać spośród wielu ofert tę najlepszą ? Chory szukając ratunku, często nie zastanawia się i nie wie jak odróżnić to co rzeczywiście dobre i skuteczne od reklamowanego produktu wątpliwej jakości.

Oferowany sok Polinesian Noni i wszystkie pozostałe produkty Firmy Cali Vita produkowane są zgodnie z normami GMP a to jest gwarancją  100 % bezpieczeństwa produktu !!! Tak są produkowane wszystkie produkty firmy CaliVita International. Również w dalszej części serwisu znajdziesz odpowiedż co to jest GMP i Liofilizacja.  

Argumenty,  które powinny rozwiać Twoje wątpliwości >>>

 

Polinesian Noni Firmy Cali Vita International jest sokiem NIEPASTERYAOWANYM. Jest to sok LIOFILIZOWANY a to najdroższa technologia, która pozwala zachować najważniejsze właściwości lecznicze produktu

Czy jeszcze masz problemy z decyzją ?

Zamów sok noni teraz 33 % taniej orginalny >>> 

Sok Polinesian Noni - sok niepasteryzowany >>>

 


 

liofilizacjaLiofilizacja - co to jest ?

Liofilizacja To technologia stosunkowo najdroższa, wymagająca skomplikowanych, energochłonnych urządzeń przemysłowych.
…„Wzrastające zapotrzebowanie na żywność przetworzoną sprzyja szybkiemu rozwojowi badań związanych z poszukiwaniem technologii pozwalających na zachowanie w jak największym stopniu cennych właściwości surowca. Również twarde reguły rynku i wymagania konsumenta decydują o tym, że produkty niepełnowartościowe o niewłaściwym smaku, barwie, złej konsystencji, czy nienaturalnym zapachu, nie znajdują nabywcy.
Naprzeciw tym wymaganiom wychodzi suszenie sublimacyjne (liofilizacja).

Stosując tą metodę uzyskuje się susze o bardzo dobrych walorach sensorycznych, wysokiej retencji aromatu oraz nie zmienionej w stosunku do surowca wartości odżywczej. Do żywności suszonej sublimacyjnie nie dodaje się chemicznych środków konserwujących, co ma istotne znaczenie przy produkcji tzw. "zdrowej" żywności, a obecność kryształów lodu w pierwszej fazie procesu zapewnia zachowanie kształtu. Produkty liofilizowane mogą być również łatwo odtwarzane do ich stanu wyjściowego poprzez rehydrację (Kozak i Lis 1999)”….
www.VariA.prv.pl - Nauka o Żywności i Żywienie Człowieka ...

Liofilizacja / loifilizacja / jest jedną z metod otrzymywania produktów suszonych, jednakże różni się od tradycyjnego suszenia. Metoda oparta jest na suszeniu sublimacyjnym i odbywa się w temperaturze niższej niż 0oC przy bardzo obniżonym ciśnieniu. W procesie liofilizacji surowiec zostaje zamrożony w temperaturze do (-50oC), a następnie woda w postaci kryształków lodu zostaje odparowana w komorach próżniowych. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50oC, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1 - 2%.
W procesie liofilizacji wszystkie produkty tracą wodę, zachowując smak, zapach, witaminy, białka i sole mineralne oraz kolor i kształt. Podczas badań stwierdzono, że w procesie liofilizacji znacznie zmniejsza się ilość bakterii chorobotwórczych w produktach spożywczych. Znikoma zawartość wody na poziomie kilku procent, sprzyja długotrwałemu przechowywaniu żywności. Dobrze zachowana struktura komórkowa pozwala na szybkie ponowne uwodnienie produktu. Produkty liofilizowane mogą być również łatwo odtwarzane do ich stanu wyjściowego poprzez uwodnienie.

Właściwości produktów liofilizowanych: atrakcyjny, naturalny smak i aromat niezmieniona wartość odżywcza i biochemiczna w stosunku do surowca naturalny wygląd, kolor, kształt i struktura wewnętrzna bardzo mała zawartość wody (1-2%), co pozwala uchronić produkt przed zepsuciem zapakowany w szczelne opakowanie pozwala na wieloletnie przechowywanie w każdych warunkach klimatycznych, mikroskopowo - porowata struktura o dużej powierzchni wewnętrznej pozwala osiągnąć stan pierwotny już po kilku minutach od nasączenia go wodą
Produkty liofilizowane nie zawierają sztucznych barwników ani aromatów ponieważ nie ma takiej potrzeby.

 


 

 

 

NONI - wielki mistrz medycyny naturalnej

noni sok O tym małym owocu wielkości ziemniaka, trudno jest wypowiedzieć się obiektywnie osobom, które przeczytały wypowiedź dr Stevena M. Halla, lekarza rodzinnego ze stanu Michigan:
"Przez okres blisko dziesięciu lat cierpiałem na nieustające bóle pleców, wynikające ze zmian zwyrodnieniowych dwóch kręgów szyjnych. Wypróbowałem już wszystkiego, aby złagodzić nieprzyjemne dolegliwości: jogę, akupunkturę, krioterapię, aerobik, masaże..., ale bóle nie ustępowały. Po trzech tygodniach zażywania soku z Noni ból i skurcze ustąpiły. Dzisiaj już potrafię wstać z łóżka bez wcześniejszej, dwudziestominutowej rozgrzewającej gimnastyki. Rąbię i noszę drewno na opał.

Podobne spektakularne zmiany obserwuję również u moich pacjentów.

  • Na przykład mój 35-letni pacjent, posiadający dość burzliwą naturę, skarżył się na ciągłe zmęczenie i walczył z problemami psychicznymi. Kiedy już wypróbowaliśmy wszelkie konwencjonalne terapie, niestety z marnym rezultatem, włączyliśmy do jego diety sok z Noni. Już po tygodniu zmęczenie ustąpiło, a sam pacjent wyciszył się i stał się dużo spokojniejszy.
  • Kolejny pacjent - 75-letni mężczyzna, cierpiał na raka prostaty. Jego wartość PSA wynosiła 56. Ale odkąd jego dietę uzupełniliśmy o sok z Noni, wartość PSA w ciągu tygodnia zmniejszyła się do 11.
  • Z kolei 65-letnia pacjentka - po 15 latach walki - zaledwie wyleczyła się z zespołu przewlekłego zmęczenia, kiedy po grypie powróciła do stanu początkowego. Jednak już po pięciu dniach zażywania soku z Noni jest stan znacznie się polepszył."

Owoc Noni, przypominający wielkością i kształtem rodzimego ziemniaka, już od ponad 2000 lat służy mieszkańcom Polinezji, a od kilku dekad również ludziom w innych częściach świata. Mimo, że na temat Noni powstała dość obszerna literatura fachowa, wciąż nie odkryto i nie opisano wszystkich tajemnic jej właściwości prozdrowotnych. Dr Ralph Heinicke, uznany biochemik, na początku lat 70. ubiegłego wieku, prowadził pionierskie badania nad alkaloidem o nazwie kseronina. Badania pana doktora wykazały, że w owocu Noni, w dużych ilościach występuje prokseronina - protoplasta kseronina. Prokseronina, wchodząc w reakcję ze specjalnym enzymem - przekształca się w kseroninę. Ten proces biochemiczny wpływa na funkcje transportowe błony komórkowej, co z kolei wywiera duży wpływ na przemianę materii. W efekcie dochodzi do normalizacji funkcji komórki i ulega poprawie wchłanianie składników odżywczych. W przypadku, gdy w jednym z organów lub tkanek wzrośnie zapotrzebowanie na kseroninę, lecz w wątrobie, gdzie jest magazynowana, nastąpi jej brak, z pomocą przychodzi sok z Noni. Drugi ważny składnik zawarty w Noni - skopoletyna - wpływając na funkcje szyszynki, zwiększa produkcję hormonów - serotoniny i melatoniny - zapobiegając wahaniom nastroju, poprzez zwiększanie produkcji endorfin, które działają antydepresyjnie. Skopoletyna reguluje też biologiczny cykl snu i czuwania. Noni, stymulując produkcję tlenku azotu, obniża wysokie ciśnienie wywołane stresem i napięciem nerwowym oraz wykazuje działanie przeciwskurczowe. Zmniejsza ryzyko powstawania zatorów, chroni przed zawałem serca i udarem mózgu. Kolejny składnik Noni - damnacanthal - nadzoruje proces różnicowania komórek, zmniejszając ryzyko ich degeneracji. Dzięki swoim składnikom, Noni stanowi doskonały środek przeciwbólowy oraz wzmacniający pracę systemu immunologicznego. Ponieważ Noni wpływa również na produkcję hormonów i funkcjonowanie enzymów, w pośredni sposób potrafi zneutralizować nawet kilkaset czynników ryzyka wpływających na stan zdrowia - wśród nich również takich, których nawet jeszcze nie odkryto.

                                CVI Europe- Moje doświadczenia z preparatami CVI.

 

8 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita®:

 

  • Bazując już na 20. letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, oferujemy innowacyjne produkty spełniające najwyższe standardy jakości.
  • Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita®.
  • Oprócz wykorzystywania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu innowacyjnych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. skuteczność składników roślinnych stosowanych w naszych preparatach.
  • Zwracamy szczególną uwagę, by zawsze, gdy tylko to możliwe, stosować formy składników aktywnych o jak najlepszej przyswajalności oraz, by poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
  • Gwarantujemy 100% jakość naszych produktów.
  • Znakomita większość naszych produktów jest wytwarzana w USA, zgodnie z najwyższymi standardami stosowanymi w przemyśle farmaceutycznym.
  • Produkcja podlega rygorystycznej kontroli jakości zgodnie z wymaganiami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). Wszystkie surowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak również spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
  • Produkty posiadają Certyfikaty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają wymogi określone w przepisach Unii Europejskiej, jak również posiadająpozytywne odpowiedzi na powiadomienia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS).

 

więcej o soku noni >>

przeczytaj o doświadczeniach z NONI

Noni sok - Atesty, argumenty,  które powinny rozwiać Twoje wątpliwości

Naukowe wytłumaczenie działania NONI >>>

 

noni sok