Algi -Spirulina Chlorella Plus czyli algi zadbają o Twój układ odpornościowy

Omega 3 Concentrate Spirulina Chrząstka rekina - Shark Aid Spirulina Spirulina Max Spirulina Spirulina Chlorella Plus - Nowość

 


Spirulina Chlorella Plus

Spirulina zamówienie

Aby zobaczyć cenę "kliknikj" Zamawiam

spirulina chrolela plusSpirulina Chlorella Plus to produkt, który w pełni wykorzystuje bogactwo natury. Zestaw dwóch różnych, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg – spiruliny i chlorelli – wzbogacono dodatkiem trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa) – znanych z cennych właściwości alkalizujących, jak również opatentowanej mieszaniny cennych „zielonych składników” oraz antyoksydantów: estry luteiny, likopen.

Spirulina i chlorella to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Duża zawartość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich. Dostarczają również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi ma niewystarczające spożycie jodu). Kolejnym atutem alg jest niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią idealny dodatek do diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca”, wspomaga pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała. Przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są także próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi. Skład produktu został również wzbogacony o „zieloną żywność” w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem „green foods”, oznaczają naturalne produkty spożywcze (niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące działanie odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.

Spirulina i chlorella:

 

  • to niezwykle cenne źródło wielu substancji odżywczych;
  • zawierają od 60 – 70% wysokiej jakości białka;
  • algi to także cenne źródło składników wpływających na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego m.in: cynk, kwas foliowy, witamina A, witamina B6, B12, witamina C, miedź, selen, a także wykazujących działanie antyoksydacyjne: witamina E, cynk, mangan, miedź, selen, witamina C, które jest spotęgowane przez luteinę i likopen;
  • żelazo, cynk, kwas pantotenowy – to zestaw substancji korzystnie wpływających na sprawność twojego umysłu;
  • wsparcie dla układu nerwowego stanowią: witamina C, miedź, witaminy B1, B3, B6, a także magnez i wapń. Właśnie te dwa składniki mineralne odgrywają istotną rolę w neuroprzekaźnictwie;
  • warto pamiętać też, że prawidłowy transport tlenu zapewni żelazo, które odgrywa zasadniczą rolę w tworzeniu hemoglobiny oraz czerwonych krwinek. W produkcji erytrocytów biorą również udział zawarte w składnikach aktywnych m.in: witaminy B6 i B12, kwas foliowy;
  •  z kolei korzystny wpływ na metabolizm energetyczny zapewnią ci również: witaminy: C, B1, B12, niacyna, kwas pantotenowy, składniki mineralne: jod, magnez, mangan, miedź, wapń, żelazo, a także aminokwasy.

Korzeń mniszka lekarskiego i korzeń czarnej rzodkwi wzmocni pracę układu pokarmowego, a chlorofil i fitocyjaniny wspomogą procesy trawienne i metaboliczne, co będzie miało korzystny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu, także w czasie stosowania diet redukcyjnych.

Cenna mieszanka warzyw zawarta w produkcie będzie dodatkowym wsparciem odżywczym i wzmacniającym twój organizm.

A co z twoją aparycją?

 

  • biologicznie aktywne składniki zawarte w algach nadadzą twoim włosom piękny wygląd, ujędrnią i nawilżą skórę oraz wzmocnią paznokcie. Dzięki temu będziesz pięknie się prezentować w świetle księżyca podczas ciepłych, romantycznych spacerów;
  • bogactwo beta-karotenu w składnikach Spirulina Chlorella Plus wzmocni efekty opalania oraz sprawi, że twoja skóra nabierze pięknego kolorytu i nawet w chłodne dni będziesz prezentować się świetnie;
  • korzystny wpływ skórze, włosom i paznokciom zapewnią składniki biologicznie czynne zawarte także w lucernie siewnej i trawie pszenicznej m.in: cynk, witamina C, jod, miedź, witamina A, niacyna;
  • kwas gamma-linolenowy zawarty w algach korzystnie wpłynie na strukturę nabłonka  oraz tkanki łącznej, wspierając w ten sposób utrzymanie młodej i zdrowej skóry.

 

Już dziś sięgnij po ,,zielone składniki’’, bo w nich tkwi prawdziwa moc, gdyż nie ma wątpliwości, że Spirulina Chlorella Plus to prawdziwy hit na rynku suplementów diety.


Składniki aktywne/1 tabletka:


Sproszkowana spirulina   -   250,0 mg
Sproszkowana chlorella   -   250,0 mg
Sproszkowana trawa pszeniczna   -   100,00 mg
Sproszkowany liść lucerny siewnej   -   100,00 mg
Opatentowana mieszanka* 140,00 mg
* sproszkowane nasiona selera, sproszkowany wodorost (Ascophyllum nodosum), sproszkowana kapusta, sproszkowany szpinak, sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego, sproszkowana natka pietruszki, ekstrakt z aksamitki wzniesionej (10% estrów luteiny), ekstrakt z pomidora (5% likopenu), sproszkowane liście brukselki, sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi, sproszkowany liść aloesu, sproszkowane brokuły.

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Opakowanie: 100 tabletek

UWAGA!
Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny zasięgnąć opinii lekarskiej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

Źródło: CVI Polska
Dział Rozwoju Produktu i Rejestracji

 

Stosowanie Spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu.

1

 

 

Doświadczenia i opinie klubowiczów

Spirulina pobudza mechanizmy naprawcze już uszkodzonego DNA, co ma niebagatelne znaczenie w profilaktyce nowotworów. Jej właściwości przeciwnowotworowe zostały potwierdzone, zwłaszcza w odniesieniu do nowotworów jamy ustnej i wątroby. O spirulinie powinni pamiętać nie tylko chorzy, ale i te osoby, które chcą zachować młodość na długie lata. Stosowanie spiruliny zapewnia bardzo duży wzrost witalności organizmu. Dzięki zawartej fenyloalaninie, zmniejsza uczucie głodu, co ma niebagatelne znaczenie dla utrzymania pięknej, szczupłej sylwetki. Wysoka koncentracja kwasów nukleinowych (DNA i RNA) oraz białek, przyczynia się do odmładzania komórek, tak więc spirulina jest cudowną alternatywą dla drogich środków kosmetycznych. Nasza skóra stopniowo uwalnia się od zmarszczek, odzyskuje piękny koloryt typowy dla młodego wieku.To tylko niektóre z walorów spiruliny. Do tej pory naukowcy zidentyfikowali w algach ok. 2000 związków niezwykle korzystnych dla ludzkiego zdrowia. Dzięki temu bogactwu, jej stosowanie jest polecane wszystkim osobom, które chcą cieszyć się długim i atywnym życiem."

Grażyna Hołda (SM)

CaliNews Styczeń 2004

 

Skarby Inków

Bernal Díaz del Castillo, jeden z żołnierzy wojsk Corteza, podbijającego imperium Azteków w 1521 r., napisał: "Małe bułeczki przygotowane z zielonkawej masy, smakiem podobne do sera. Miejscowi zbierają składniki z jeziora, by zrobić z nich chleb". Algi zbierane z jeziora, nazywanego Texcoco, suszono i w takiej postaci sprzedawano na targu w Tenochtitlan (dzisiejsze Mexico City). Parę lat później, słynny duchowny - Bernardino de Sahagún napisał: "O pewnych porach roku, z meksykańskich jezior zbiera się miękki materiał o kolorze błekitno-zielonym, z którego robi się chleb lub jada się go na ciepło". Tubylcy nazwali go tecuitlalt. Podobnego odkrycia dokonał także pewien Francuz - Dangeard, w menu plemiona Kenmbu mieszkającego w Afryce w pobliżu jeziora Czad. Plemię to robiło bułki z pozostał ości w sadzawkach, wysuszonych przez słońce, które nazywali dihe. Dangeard zbadał składniki dihe i stwierdził, że są to zielone algi. W latach 1964-65, botanik - Jean Leonard uczestniczył w ekspedycji wiodącej przez Saharę, podczas której zaskoczony napisał: "Specyficzny, zielonkawy materiał, podobny do ciastka". Leonard i jego współpracownik - Cómpere potwierdzili odkrycia Dangeard'a, co zapoczątkowało naukowe badania nad zielonymi algami."

CF Europe

CaliNews Styczeń 2004