Naturalne preparaty roślinne

Evening Primrose Oil na poprawę pamięci Garlic Caps With Extra Parsley na poprawę pamięci Green Care na poprawę pamięci Paraprotex na poprawę pamięci Pure Yucca na poprawę pamięci Liquid Chlorophyll na poprawę pamięci Panax Ginseng na poprawę pamięci Paraprotex na poprawę pamięci Rhodiolin na poprawę pamięci Triple Potency Lecithin na poprawę pamięci Super Soya Lecithin na poprawę pamięci Oregano Oil


 

 

Lecytyna Super Soya Lecithin 1200 - 250 kaps. 

1

lecytyna

Lecytyna to naturalna substancja o unikatowych właściwościach. Stanowi ważny składnik błon komórkowych oraz niektórych białek odpowiedzialnych za transport tłuszczów. Lecytynę powszechnie możemy znaleźć w żółtkach jaj, pełnoziarnistej pszenicy, wątrobie, oraz różnych rodzai fasoli.

Niewiele osób poznało jej nadzwyczajne zalety...

Zwiększa aktywność neuroprzekaźników w mózgu, dzięki czemu łatwiejsze jest zapamiętywanie i uczenie się. Poprawia koncentrację oraz zwiększa wydajność umysłową.

Głównymi składnikami lecytyny jest cholina i inozytol.

Cholina ma istotne znaczenie w budowie błon komórkowych. Zazwyczaj jest składnikiem preparatów witaminowych. Proces emulgowania cholesterolu przez cholinę zapobiega jego gromadzeniu się w wątrobie oraz w ściankach naczyń krwionośnych. Ma również duży wpływ na utrzymanie prawidłowego krążenia we krwi.

Inozytol - substancja, której dużo zasobów gromadzi się w mózgu. Jej najważniejsza rolą jest przekazywanie impulsów nerwowych.

Połączenie tych dwóch substancji ma określenie "spalaczy tłuszczów" lub substancji lipotropowych.

Lecytyna wspomaga trawienie przyjętych razem z pokarmem tłuszczów. Rozbija je na małe cząsteczki, dzięki czemu mogą być one lepiej wchłaniane w przewodzie pokarmowym. Oprócz tego zwiększa przyswajanie witamin i substancji rozpuszczalnych w tłuszczach. Regularnie stosowana lecytyna spowalnia lub zapobiega powiększanie się kamieni pęcherzyka żółciowego.

Opakowanie: 250 kapsułek żelowych

Składnik aktywny/1 kapsułka żelowa:
Lecytyna sojowa – 1200 mg

Sposób użycia:1-2 kapsułki żelowe dziennie po posiłku lub według zaleceń.

 


 

 

Lecytyna Super Soya Lecithin 1200 - 100 kaps 1

 

Opakowanie: 100 kapsułek żelowych

Składnik aktywny/1 kapsułka żelowa:
Lecytyna sojowa – 1200 mg
w tym:
fosfatydylocholina - 180 mg
fosfatydyloetanoloamina - 156 mg
fosfatydyloinozytol - 120 mg

Sposób użycia:1-2 kapsułki żelowe dziennie po posiłku lub według zaleceń.

 

 

 


1Moje doświadczenia z preparatami CV

     Wśród szerokiej gamy produktów oferowanych w Sieci CV trudno nazwać któryś mniej wartościowym. Moim ulubionym produktem jest Super Soya Lecithin 1200. Jako kryterium wyboru posłużyła mi uniwersalność tego preparatu, pracującego jako stabilizator błon biologicznych i przywracającego równowagę całemu organizmowi. Lecytyna zwiększa aktywność pewnych mózgowych neuroprzekaźników, które przenoszą informacje z jednej komórki nerwowej do innej, tym samym pomaga zwalczać stres i utrzymać procesy myślowe na wyższych poziomach. Zawdzięczamy jej dobrą pamięć, odporność na stres i komfort psychiczny.
Osoby starsze, cierpiące na bezsenność, obniżenie sprawności organizmu, stany nerwicowe, depresje, ból w stawach, mogą wzmocnić się lecytyną, która zawiera niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki: cholinę i inozytol. Ich braki w organizmie powodują nasilenie się tych dolegliwości. W połączeniu z właściwą dietą, normalizuje stężenie cholesterolu i trójglicerydów we krwi, zapobiegając odkładaniu się cholesterolu w ścianach naczyń krwionośnych. Lecytyna nadaje zdrowy połysk włosom i zapobiega ich wypadaniu, zwiększa przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, co ma związek z urodą i systemem odpornościowym.
Nie poznano żadnych działań ubocznych lecytyny - tak więc jest bezpieczna dla wszystkich. Nie powinni zapominać o niej zarówno odchudzający się, jak i smakosze. Polepsza i przyspiesza procesy trawienne, dlatego jest godna polecenia, gdy nie odmawiamy sobie obfitych i urozmaiconych potraw. Jako lekarz stosujący terapie naturalne, chętnie polecam w swojej praktyce preparaty CF/CV i stwierdzam, że doskonale sprawdza się ich skuteczność. Lecytynę wielokrotnie wypróbowałam w leczeniu kamicy żółciowej. Ostatnio pacjentce, ze stwierdzonym przy pomocy badania USG kamieniem żółciowym, zaleciłam lucernę, lecytynę i dietę dostosowaną do grupy krwi na okres 3 miesięcy. Już po 2 miesiącach stan chorej zdecydowanie się poprawił. Proponowana wcześniej operacja nie była potrzebna, ponieważ badanie wykazało brak złogów, a stan woreczka żółciowego uległ wyraźnej zmianie. Lecytyna okazała się równie skuteczna w leczeniu skurczów mięśni i drgań powiek, tzw. tików. Ponadto zaobserwowałam znakomite efekty w poprawie koncentracji u dzieci o spowolnionym rozwoju. Świetne rezultaty uzyskuję również w przypadkach owrzodzeń podudzi, które występuje jako powikłanie żylaków.
Wraz z cynkiem, który aktywizuje procesy regeneracji skóry i lucerną, która działa jako antykoagulant stwarzają warunki do szybkiego gojenia, wcześniej nie gojących się ran. Z uwagi na wyjątkowo szeroki zakres działania lecytyny zachęcam wszystkich, aby na stałe włączyli ją do swojej diety.

Dobra pamięć i opanowanie podczas stresu to dla każdego, niezależnie od wieku, duży komfort psychiczny. Chcąc zachować w takich sytuacjach dobrą formę, musimy stale wyrównywać straty energii, co pozwoli nam zregenerować utracone siły. Zdrowa dieta, efektywny odpoczynek, uprawianie sportów to sposób na zdrowe ciało i zdrowy duch. Nie należy jednak zapominać o korzystnych właściwościach roślin leczniczych. Wprawdzie nie poznano wszystkich dróg, jakimi zioła wzmagają potencjał psychiczny organizmu, ale wiadomo, że zwiększają one aktywność pewnych mózgowych neuroprzekaźników, tzn. związków, które przenoszą informacje z jednej komórki nerwowej do innej. Udowodniono również, że niektóre z nich poprawiają wykorzystanie tlenu w komórkach, co pozwala organizmowi skuteczniej gospodarować energią w czasie wzmożonego wysiłku fizycznego i umysłowego. Na całym świecie ludzie poznali już dobroczynną moc działania guarany (Paullinia cupana), miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba)czy lecytyny sojowej.